1. Despite its name, a horseshoe crab is more closely related to this animal than a crab. 
   A. Spider 
   B. Stingray 
   C. Sea Horse 
   D. Lobster 

2. Horseshoe crabs primarily eat: 
   A. Clams, Worms 
   B. Jellyfish, Sea Squirts 
   C. Starfish 
   D. Plankton 

3. A horseshoe crabs eats while walking because: 
   A. It likes fast food 
   B. Food-grinding joints on the legs surrounding its mouth only function when the legs are moving. 
   C. It needs the exercise. 
   D. To prevent other creatures from taking its food away. 

4. A horseshoe crab uses its tail to: 
   A. Steer and for balance 
   B. To sting its prey 
   C. To flip itself over. 
   D.  A & C 

5. How many pairs of legs does a horseshoe crab have? 
   A. Five 
   B. Six 
   C. Eight 
   D. Ten 

6. In the medical field, horseshoe crabs are used to: 
   A. Treat cancer 
   B. Detect endotoxins 
   C. Make dressings for severe burns. 
   D. All of the above 

7. A horseshoe crab's blood is: 
   A. Yellow 
   B. Green 
   C. Orange 
   D. Blue 

8. The blood's unusual color is the result of an oxygen-carrying protein that contains: 
   A. Iron 
   B. Copper 
   C. Chlorine 
   D. Sulfur 

9. Horseshoe crabs' greatest threat comes from: 
   A. Sharks 
   B. Parasitic mollusks 
   C. Man 
   D. Octopus 

10. Horseshoe crabs mate in the: 
   A. Late winter to early spring 
   B. Late spring to early summer 
   C. Late summer to early fall 
   D. Late fall to early winter 

1l. A female horseshoe crab will lay: 
   A. Less than 50 pale, greenish eggs 
   B. 100-200 pale, greenish eggs 
   C. at least 80,000 pale, greenish eggs 
   D. More than 500 pale, greenish eggs 

12. After they hatch, young horseshoe crabs: 
   A. Go through a larval stage before becoming an adult 
   B. Look exactly like miniature adults 
   C. Look like miniature adults with a button tail. 
   D. Look like adults, but with spots 



Solution 

Bay Buddies 
1.A  2.A  3.B  4.D  5.A  6.D  7.D  8.B  9.C  10.B  11.C  12.C